diumenge, 6 de març del 2011

8 DE MARÇ, DIA DE LA DONA TREBALLADORA

El dia 8 de març es celebra el dia de la dona treballadora.Investiga i escriu breument als comentaris el per què d'aquesta commemoració. Teniu fins dimecres per participar. 

17 comentaris:

  1. És el dia tradicionalment aprofitat per reivindicar el feminisme.Aquest dia és conmemora per la lluita de la dona per la seua participació juntament amb l'home al camp del treball i la societat, en general.

    Es celebra des del dia 19 de març de 1911.

    ResponElimina
  2. El Dia Internacional de la Dona Treballadora se celebra el dia 8 de març i està reconegut per les Nacions Unides. En aquest dia es commemora la lluita de la dona per la seva participació, en peu d'igualtat amb l'home, en la societat i en el seu desenvolupament íntegre com a persona. És festa nacional en alguns països i és commemorada per les Nacions Unides.

    Joshua

    ResponElimina
  3. Es celebra aquest dia perquè antigament, al segle XIX, les dones no treballaben, només es dedicaven a fer les tasques de la casa, fins que va arribar un dia en que les dones van pensar que només el homes no era just que treballesin, doncs, s'hi van posar totes a treballar al mon laboral. En aquells temps eren a la Segona Guerra Mundial.

    ResponElimina
  4. El 8 de marzo de 1908 murieron 129 obreras en huelga en el incendio de la fábrica Cotton de Nueva York, provocado por el mismo empresario.

    ResponElimina
  5. El 8 de març és actualment el Dia Internacional de la Dona Treballadora, i està reconegut per la Organització de les Nacions Unides (ONU). És un diada tradicionalment aprofitada per reivindicar el feminisme. Aquest dia conmemora de lluita de la dona per la seua participació juntament amb l'home al camp del treball i la societat, en general.
    Es celebra des del dia 19 de març de 1911.
    Es es va començar a celebrar , moment en què la defensa dels drets de la dona és el que compta i en què hem de reivindicar aquests drets públicament amb més força que mai. El Dia de la Dona se celebra des de principis del segle XX, però hi ha certa polèmica sobre la llavor que l'ha originat, polèmica tractarem d'aclarir en aquest article amb l'ajuda d'un treball de recerca que només pretén el millor coneixement de la nostra història com dones lliures.

    ResponElimina
  6. Ests historia empieza a una fabrica. Un hombre manda y todas las demas son mujeres. Un dia el hombre las hecha y para demostrar su valentia se quedaron dentro entonces el hombre no aguanta y quema la fábrica con ellas dentro

    ResponElimina
  7. El dia de la mujer trabajadora es importante porque la mujer se incorporo a la vida lavoral

    ResponElimina
  8. L'origen d'aquesta data es remunta a 1857 quan a Nova York va haver una marxa de dones treballadores d'una fàbrica tèxtil en protesta per les condicions del seu treball.El 1909 es va celebrar per primera vegada en els EUA el dia de la dona treballadora responent a una declaració del Partit Socialista Americà.És important recordar que aquest dia no és per a celebracions. Aquest dia és per commemoracions i donar a les dones el respecte i la igualtat que es mereixen.
    posdata soc Jasper.

    ResponElimina
  9. La idea d'un dia internacional de la dona va sorgir al final del segle XIX, en plena revolució industrial i durant l'auge del moviment obrer. La celebració recull una lluita ja empresa en l'antiga Grècia i reflectida per Aristòfanes en la seva obra Lisístrata, que té com Lisístrata va començar una vaga sexual contra els homes per posar fi a la guerra, i que es va veure reflectida en la Revolució francesa: les dones parisenques, que demanaven llibertat, igualtat i fraternitat, van marxar cap a Versalles per exigir el sufragi femení, però no va ser sinó fins als primers anys del segle XX quan es va començar a proclamar, des de diferents organitzacions internacionals d'esquerra, la celebració d'una jornada de lluita específica per a la dona i els seus drets. Bueno Sandra que aquest dia va surgir als finals del segle XIX.

    ResponElimina
  10. En aquest dia es commemora la lluita de la dona per la seva participació, en peu d'igualtat amb l'home, en la societat i en el seu desenvolupament íntegre com a persona. És festa nacional en alguns països.

    La idea d'un dia internacional de la dona va sorgir al final del segle XIX, en plena revolució industrial i durant l'auge del moviment obrer.

    ResponElimina
  11. Es celebra el dia de la dona treballadora perquè és un dia tradicionalment aprofitat per defendre els seus drets. Aquest dia conmemora de lluita de la dona per la seua participació juntament amb l'home al camp del treball i la societat, en general.

    Es celebra des del dia 19 de març de 1911.
    oumayma.

    ResponElimina
  12. hola ¡ Jo crec que es el dia de la dona treballadora perque el bolen dir que les dones ens esforcem ,taballem,limpiem...

    ResponElimina
  13. Originalmentel dia de les mares es per la pau, que després va esdevenir en un dia per a cada família en honor a la seva mare

    ResponElimina
  14. Sandra et relleno un poc mes el comentari.
    L'hitòria mes estesa conta que el 8 de març de 1908 146 dones d'una fabrica de téstil de Nueva York varen ser cremades. Que pedien un aument de sous.

    ResponElimina
  15. En este día se conmemora la lucha de la mujer por su participación, en pie de igualdad con el hombre, en la sociedad y en su desarrollo integro como persona.La igualdad de acceso a la educación, la capacitación y la ciencia y la tecnología: el camino hacia el trabajo decente para la mujer.Origen de la celebración Dinamarca
    Día de celebración 8 de marzo
    Celebrado desde 19 de marzo de 1911

    ResponElimina
  16. 8 DE MARÇ, DIA DE LA DONA TREBALLADORA...

    El 8 de març és actualment el Dia Internacional de la Dona Treballadora, i està reconegut per la Organització de les Nacions Unides (ONU). És un diada tradicionalment aprofitada per reivindicar el feminisme. Aquest dia commemora de lluita de la dona per la seua participació juntament amb l'home al camp del treball i la societat, en general.Es celebra des del dia 19 de març de 1911.

    De:Anisa

    ResponElimina
  17. el día 8 de marzo murieron muchas mujeres porque el dueño quemo la fabrica.

    ResponElimina